hits

"UTVIKLER FLYGELEDERJOBBEN MED NETTSTUDIER"

Denne artikkelen er hentet fra NKS' kampanje, der jeg er med:

Utvikler flygelederjobben med nettstudier

Fra Banak i Lakselv tar flygeleder Inger Heinert bachelor i pedagogikk på Høyskolen i Lillehammer, noe som aldri hadde gått uten nettstudier. Hun trives godt som flygeleder, men får utviklet seg i jobben enda mer med pedagogisk ballast.

- Jeg trives utrolig godt som flygeleder, men hadde et ønske om å utvikle meg til å kunne beherske flere sider av yrket. Det får jeg nå anledning til, gjennom å ta disse studiene via nett, forteller Inger.

Hun er opprinnelig fra Lørenskog, men utdannet seg til flygeleder i Malmö. Hun hadde praksis i Kristiansund, men har nå bodd i Lakselv i snart to år.

Allerede nye arbeidsoppgaver

- Jeg begynte opprinnelig på lærerutdanning, men hoppet over på flygelederutdannelsen da jeg kom inn der. Det har jeg aldri angret på! Jeg arbeider nå på Banak flyplass i Lakselv, og da er nettstudier et flott alternativ for meg, sier Inger.

Hun ønsker å være med på å utvikle flere og bedre flygeledere, og videreutdannelse innen pedagogikk er da naturlig.

- Jeg er opplæringskoordinator her på flyplassen, og har vært innlemmet i et nasjonalt prosjekt om utdanning og opplæring i Avinor, noe som er faglig relevant og svært spennende. Den utfordringen hadde jeg nok aldri fått om det ikke hadde vært for studiene via NKS, sier hun entusiastisk.

Les mer om utdannelsen

Alle de som har litt tid til overs, eller klarer å lage seg litt tid, kan ta studier hos NKS.
 
Hadde et mål, fikk hjelp

- Jeg hadde et konkret mål om bachelor i pedagogikk, og NKS hjalp meg med en plan for hvordan jeg kan nå dit, forteller Inger videre.

Inger er svært aktiv og studerer både pedagogikk og samisk i tillegg til at hun dyrker hobbyer som trening, skigåing og blogging. I julen fullførte hun også et coaching-kurs gjennom NKS.

- Alle de som har litt tid til overs, eller klarer å lage seg litt tid, kan ta studier hos NKS. Min største fordel er nok at jeg er sta: Har jeg først bestemt meg, gir jeg alt for å klare det. Jeg jobber nok best under press, og tar mange skippertak. Derfor passer denne studieformen godt for meg.

Hun berømmer også samarbeidet med de andre studentene.

- Det er mange som er ivrige etter å hjelpe, og vi bruker Facebook aktivt for å ta opp problemstillinger og motivere hverandre, forteller Inger.


Kommentar: Jeg har faktisk sett linken til denne artikkelen på et forum på nettet der det står kommentarer om "hvordan jeg kan studere og jobbe, hun må være en av de streikende flygelederne, her ser man en flygeleder som har tid til alt annet enn jobben sin" etc. For å si det sånn: Jeg er ikke på jobb som flygeleder 24 timer i døgnet. Jeg jobber vanlige turnusuker, som en hvilken som helst annen turnusarbeider, men velger å bruke noe av fritiden min på å studere for å videreutvikle meg. Som jeg sier: har man litt tid til overs, hvorfor ikke studere litt?

Stikkord:

2 kommentarer

julianogmamma

15.10.2012 kl.17:13

Så morro å lese om jobben din :) Hadde jeg hatt vett i pannen i yngre dager, så hadde jeg nok valgt dette yrket!

Mulig guttungen på 16 år velger det yrke :)

INGER H.

15.10.2012 kl.17:19

julianogmamma: Ja, det er en tøff utdannelse og et krevende yrke, men jeg stortrives! Anbefales på det sterkeste :)

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv