hits

HART OF DIXIE

Temaet er velkjent fra amerikanske tv-serier som "Det gode liv i Alaska" og "Men in trees". I serien "Hart of Dixie" går turen til en annen avkrok enn Alaska: til tjukkeste bondelandet i sørstaten Alabama, nærmere bestemt småbyen Bluebell. Her ser bolighusene ut som på "Tatt av vinden"s tid, og konføderasjonen hylles fortsatt av unge damer i krinolinekjoler.

Hit havner altså den unge, ambisiøse legen Zoe Hart (Rachel Bilson). I ren desperasjon. Etter at både drømmejobb på Manhattan og forholdet til legekjæresten går skeisen, ser hun seg nødt til å takke ja til et lenge stående tilbud om å jobbe i en liten allmennlegeprakis i småbyen. Vel framme viser det seg at hun har arvet halve praksisen, til den andre legens store frustrasjon. Zoe blir snart kjent med tre kjekke menn: advokaten George Tucker (Scott Porter), borgermesteren Levon Hayes (Cress Williams) og hans kjælealligator Burt Reynolds, samt musikeren Wade Kinsella (Wilson Bethel). Hun havner også i umiddelbart klammeri med legekollegaens datter Lemon Breeland (Jaime King). Det ulmer under overflaten i småbyen av hemmelige forhold og allianser, og man aner at det her kommer til å bli store kjærlighetsforviklinger etter hvert.

Rachel Bilson, hittil best kjent som Summer i ungdomsserien "The O.C.", har i utgangspunktet det som skal til for hovedrollen i en serie som denne. Hun er en flink skuespiller med masse karisma. Men ærlig talt: særlig troverdig som ambisiøs kirurg er denne unge Barbie-jenta ikke.

Nå varer da heller ikke den glamorøse kirurgkarrrieren særlig lenge. For kultursjokket og de nye, trivielle legeoppgavene i Bluebell får fort Zoe ned på jorda. Og det serien mangler av realisme-troverdighet, tar den igjen i bøtter og spann av sjarm, humor og nydelige sørstatsomgivelser. Egentlig minner den mest om serier som "Gilmore girls" og "Felicity": ung og hjertevarm.

Serien har vært en suksess i USA, og er fornyet for en andre sesong.

Teksten er kopiert fra Aftenbladet.no

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv