hits

STÅ OPP MOT URETT!

I 50 år har Amnesty dokumentert overgrep og grusomheter, stanset tortur og forfølgelser, og gitt beskyttelse til modige mennesker som gjør opprør. Vi er stolte og ydmyke over å ha fått TV-aksjonen for tredje gang. Vi er stolte fordi TV-aksjonen er en enorm anerkjennelse av arbeidet vi gjør hver dag. Ydmyke fordi det er et stort ansvar å ta hånd om pengene det norske folk gir oss i verdens største dugnad. Det er ingen liten forpliktelse å påta seg. Amnesty har bidratt til å få løslatt over 50.000 samvittighetsfanger. Historien viser at respekt for menneskeverd ikke blir levert på et sølvfat, men er noe vi må kreve. Det gjør våre medmennesker i for eksempel Egypt, Iran, Kina og Nigeria i dag. For det fortjener de vår oppmerksomhet. Ved å bli med på TV-aksjonen støtter du en fredelig kamp for menneskerettigheter.

Tusen takk for at du står opp mot urett!


DETTE GÅR PENGENE TIL:

  • Etterforske menneskerettighetsbrudd og tilby undervisning.
  • Støtte menneskerettighetsforkjempere som forsvarer ytringsfriheten.
  • Gjennomføre aksjoner for at overgripere gir seg og blir stilt for retten.
  • Fremme rettighetene til kvinner og minoriteter, og motarbeide innføringen av lover som diskriminerer.
  • Gjennomføre kampanjer for at multinasjonale selskaper respekterer menneskerettigheter.
  • Intensivere arbeidet med å avdekke voldtekter i krigsområder og jobbe for at kvinner får oppreisning.
  • Reformere rettssystemer i Midtøsten og jobbe for å få løslatt ulovlig fengslede.


SLIK JOBBER AMNESTY

  • Vi etterforsker: Over 200 etterforskere intervjuer fanger, følger rettssaker, snakker med menneskerettighetsgrupper og med familiene til de som utsettes for overgrep.
  • Vi informerer: Amnesty skriver rapporter som spres i alle informasjonskanaler.
  • Vi aksjonerer: Når Amnesty gjennomfører en hasteaksjon for å få en fange løslatt, samles på det meste 170 000 mennesker verden rundt innen 24 timer.

 

 Så kom igjen, folkens, støtt TV-aksjonen 2012!

Jeg er ikke bøssebærer i år, sannsynligvis er jeg ikke engang hjemme når bøssebærerne er ute på årets viktigste søndagstur. I år kommer det derfor til å henge en konvolutt på døra med litt cash til den som kommer å ringer på (hvis ikke de rekker å komme hit før jeg forlater heimen til fordel for badminton):

Rasl i lommene, knus sparegrisen, saml sammen småpengene og brett ut sedlene deres, og fyll bøssene i nabolaget. For dere som ikke er hjemme, ikke har kontanter eller brygger på en eller annen dårlig unnskyldning for å ikke bidra til årets TV-aksjon, kom dere inn på nettbanken og overfør penger, da vel? Alle monner drar, bidra til en god sak!

Og til alle dere som er ute å samler inn penger: Lykke til, og GODT jobba!

Stikkord:

2 kommentarer

nowdays

21.10.2012 kl.17:26

søt du er !

INGER H.

22.10.2012 kl.20:02

nowdays: Neimen, takk :D

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv