hits

INGER LAR SEG PROVOSERE #1

Fant ut at jeg allerede nå kan sette nummer på dette innlegget, da jeg kjenner meg selv såppas godt at jeg tror kanskje muligens jeg lar meg provosere flere ganger, ved andre anledninger. Dagens bæs går mest på oppgitthet, og det at jeg er LEI av den samme gamle sytinga fra endel landsmenn over at "søringer syter". Altså. Nå syter jeg over at ikke-søringer syter over at søringer syter. Got it?

Leste akkurat en artikkel, eller kanskje mer et blogg-innlegg, som har den fengende overskriften:
Snø... I år også? SØRINGKUKA!!
Ja, festlig skal det være, og det på bekostning av hvor man er født og oppvokst. Jeg er kanskje mer enn mange opptatt av at man aldri skal dømme noen på bakgrunn av hvor de er født eller hvor de kommer fra, det være seg verdensdel, land eller landsdel. Er møkk lei av å bli omtalt som "en jævla søring" som ikke skjønner meg på det ene eller det andre, kun fordi jeg er oppvokst i Oslos nabokommune og snakker med østlandsdialekt. Kall meg gjerne en dum lørenskauging eller en irriterende østlending, men styr unna et begrep som bevisst brukes nedlatende og kun beskriver hvor jeg kommer fra. Uansett, mine umiddelbare tanker om sytinga om snøsytinga:

  1. Jeg har aldri, noen sinne, opplevd vintre med SÅ LITE SNØ som det har vært de årene jeg har bodd i Finnmark.
  2. Når de mengdene med snø som har kommet i "søringland" de siste dagene kommer hit, blir det like mye kaos på disse veiene som det blir i sør. Forskjellen på situasjonen kan være at det bor like mange i hele Finnmark som det bor i Skedsmo kommune - da sier det seg selv at antallet ulykker stiger...
  3. Det er ikke bare "søringsjåfører" i "søringland". Det er folk fra hele Norge, ja, hele verden.

Mitt motto er SLUTT Å SYT OVER AT ANDRE SYTER, og klag i hvert fall ikke over andre på bakgrunn av hvilken landsdel de (kanskje) er fra, så slipper jeg å la meg provosere av det. Dette fører nemlig til at jeg blir den som syter av at andre syter av at andre syter, og det er slitsomt. Ok?

God jul.

Legger ved et bilde fra da mamma og jeg drakk en deilig dobbel-kaffe-latte med en dæsj vanilje, da blir jeg litt glad i denne surheten min:

 

6 kommentarer

wa2wo.blogg.no

14.12.2012 kl.20:11

Skjønner godt du blir irritert jeg.

INGER H.

14.12.2012 kl.20:21

wa2wo.blogg.no: Takk :D

Ståle

17.12.2012 kl.01:06

SØRINGKUK!

17.12.2012 kl.02:09

Når det kommer akkurat til det blogginnlegget må man vel klare å se litt humor og ironi i det. At du irriterer deg over det er bare moro for de, da de har fått oppfylt sitt ønske om å irritere og treffe noen. Oppmerksomhet!

Det er akkurat samme som alle samene som blir kalt ''fjellfinn'', det er to vesentlige forskjellige definisjoner.

Flott blogg med mange gode tips og råd!:)

INGER H.

17.12.2012 kl.10:15

Anonym: ...og derfor har jeg gjort det klart at jeg "lar meg provosere" av det, jeg vet jo at det er en av grunnene til at det er skrevet :) Bare sjekk kommentaren foran deg her, regner med det er et forsøk på å provosere meg enda mer, men den biter jeg ikke på ;)

Og takk for fine ord, anonym!!

INGER H.

17.12.2012 kl.10:16

Ståle: Huhei, hvor det går!

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv