hits

ENDELIG HELG... ELLER?

I dag er det nok en gang helg, og vi er allerede over halvveis i februar måned. Det siste halvåret har jeg slitt med både motivasjon og innstilling, og jeg har følt meg pjusk og sliten. Har vel lagt mye av skylda på den kalde og mørke Finnmarksvinteren, men etter to runder med halsbetennelse før jul og ny runde med sykdom nå, kan jeg faktisk skylde litt på fysisk form i tillegg. På min siste runde på legevakta fikk jeg beskjed om at jeg hadde lungebetennelse. En ny runde med annen type antibiotika har gitt meg troa på at jeg nå SKAL bli frisk, og det fort.

Noe av det verste med å sette seg mål, er å møte hindring på hindring i løpet av den veien man har planlagt å gå. Det være seg om man skal studere, trene, slanke seg, lære et instrument og så videre. Det er nesten en uskreven regel at idet man begynner å trene for fullt og kommer inn i en god rutine, så sparker man i et fotballmål og knekker stortåa (ja, det gjorde nemlig jeg i sommer, og endte opp med gipset fot og flere uker på krykker). Eller at i det øyeblikket man for alvor setter seg ned med skoleboka, begynner halsen å klø og øynene å se i kors. Og ja, det var nettopp det som skjedde meg nå. Igjen. Man blir lei, sliten og gjennomsyra oppgitt, og motivasjonen daler. Igjen. Det er da det er aller vanskeligst, men absolutt viktigst, å ikke gi opp alt det man jobber for! De siste dagene har jeg brukt på TV-serier og Facebook, samtidig som jeg har sløva under et teppe på sofaen, spist sjokolade og syntes synd på meg selv. Nå har antibiotikaen så smått begynt å virke, og jeg klarer å tenke litt framover - jeg tvinger meg til å tenke litt framover. Med en gang jeg klarer å konsentrere meg i mer enn fem minutter, skal jeg bruke disse minuttene på studier og på framtida mi. For det er jo framtida mi dette handler om, intet mer, intet mindre. Jeg er over halvveis på årsstudiumet i pedagogikk, og over halvveis i min bachelor. Det er jo dette jeg vil! Jeg vil ikke være pjusk, jeg vil være frisk, rask og effektiv. Jeg vil ha en bachelor i pedagogikk!

Heldigvis vet jeg at mange, i hvert fall jeg, møte hindringer om en skal lære. Det nytter sjeldent å løpe problemfritt gjennom livet uten å snuble en gang i blant, og hvis man i tillegg klarer å ta lærdom av fallet, overtråkket eller det plagsomme korsbåndet, klarer man kanskje å utvikle seg og lære seg måter å håndtere, forebygge eller forhindre de hindringene som kommer. For de vil komme. Jeg skal lære av motgangen, det er mitt mål framover. Ja, også selvfølgelig å skaffe meg den bachelor?en, da.

Tenk positive tanker, si positive ord, gjør positive handlinger, og det positive gror!
- Ukjent

Og sett av noen ekstra minutter til studiene i løpet av helgen, da vel? Det skal jeg. God helg!

Dette blogginnlegget er tatt fra NKS-bloggen min som du finner her!

Har du noen spennende helgeplaner, da?

2 kommentarer

jørgen

15.02.2013 kl.21:55

Det er bra du skal bruke helga de på studering, stå på!!!::D

Nei, egentlig ikke. Jeg skal jobbe, også skal jeg feste litt kanskje. :)

Se Ann litt!:)

Ha en fin helg!!:))

INGER H.

16.02.2013 kl.11:13

jørgen: Skal i hvert fall gjøre et forsøk på å sette av noe tid til studering ja.... Æsj, så kjedelig :p God helg!

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv