hits

SANGER TIL BRYLLUP OG BRYLLUPSSEREMONI

Nå er det faktisk over et halvt år siden jeg giftet meg med mannen i mitt liv, du dæven som tiden flyr! Kom på at en av de tingene jeg brukte lang, veldig lang faktisk, tid på, var å velge hvilke sanger som skulle være i seremonien. Det er jo en haug av flotte kjærlighetssanger der ute, men jeg er utrolig kresen, så det var ikke bare-bare å bestemme seg. Teksten i en slik sang er for meg det aller viktigste, melodien kommer på andreplass. Først kan jeg jo fortelle hvilke sanger vi hadde i vår seremoni:

- A thousand years av Christina Perri
- Kjærlighetsvisa av Halvdan Sivertsen
- Glad you came av The Wanted

A thousand years kjenner kanskje mange fra Twilight-filmene og bryllupet til "de derre vampyrene", men det var absolutt ikke grunnen til at sangen ble valgt. Har ikke engang sett filmen... Teksten til denne sangen var for meg perfekt for hele settingen, og det var denne sangen jeg "walked down the isle" til. One step closer... Refrenget går sånn: "I have died every day waiting for you, darling don't be afraid, I have loved you for a thousand years, I'll love you for a thousand more." Perfekt!

Kjærlighetsvisa er en av de sangene som er brukt utrolig mye, men er det en ting jeg har lært i min research, er det dette: det er en grunn til at visse sanger er velbrukt. Kjærlighetsvisa betyr mye for både Marius og meg, og teksten er jo helt nydelig. Denne sangen ble sunget ca. halvveis inn i seremonien. Både Kjærlighetsvisa og A thousand years ble framført av min utrolig talentfulle venninne Anette som sang, og onkelen min som spilte piano.

Glad you came er nok den minst tradisjonelle sangen vi brukte. Vi hadde et uformelt bryllup, og ville sette standarden for resten av kvelden. Hva er vel bedre enn en up-beat gladsang som denne? Champagnen ble drukket, klemmer ble delt og smil satt løst da denne sangen dundret utover. "The sun goes down, the stars come out, and all that counts, is here and now, my universe, will never be the same, I'm glad you came..." Sangen representerte derfor både Marius og meg i forhold til hverandre, samt i forhold til alle gjestene våre som var der sammen med oss.

Andre sanger som kan være passende under en seremoni: Den finast eg veit, Kjærlighetsvise i mørketid, Å kunne æ skrive, Det vackraste som finns, Floden, The Rose, Songbird.

Tips: TEKST, tekst, tekst. Det er veldig viktig å like teksten, spør du meg... For eksempel elsker jeg sangen Tir n'a noir av Vamp, men denne handler om en mann som har mistet kona si... Isj og usj, ikke en sang jeg vil høre i et bryllup. Eg Ser av Bjørn Eidsvåg er vakker, men folkens, dette er da ingen gledens sang? Og den verste: Gabriellas Sång. Spesiell sang for mine venner og meg da denne ble sunget i begravelsen til vår nydelige venninne Eve, men uansett... Det er ikke en sang for bryllup. Så sjekk teksten, dere, det er mitt beste råd! Jeg er enig at sangen skal være fin å høre på, men budskapet er vel minst like viktig?

Har du noen bra bryllupssangtips?

Stikkord:

4 kommentarer

Christina

21.02.2013 kl.18:47

Jeg sang "From this moment" av Shania Twain til mannen min da vi gifta oss. Synes det er en vakker og passende sang.

INGER H.

21.02.2013 kl.19:34

Christina: Ja, den er fin! "You're still the one" av Shania Twain er også en fin bryllupssang :)

Hilde

11.04.2015 kl.01:00

Tusen tusen takk for at du deler! Jeg så vært SÅ i tvil på hvilke sanger vi skal velge til vårt (formelle) bryllup..og sangene du oppgir er helt perfekte! :-D

INGER H.

03.07.2015 kl.10:26

Bare hyggelig :-)

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv