hits

NAVNEFEST - ET ALTERNATIV TIL DÅP

Først tenkte jeg kun at jeg kun skulle dele bilder fra navnefesten jeg var på for to uker siden, men så har jeg fått inntrykk av at ikke alle helt vet hva en navnefest egentlig er, så da blir det litt bakgrunnsinfo i tillegg: Familien min og jeg er ateister, og tror ikke på noen gud. Allikevel feirer vi tradisjon tro jul som de fleste andre, dog går vi (selvfølgelig) ikke i kirka. Mine søsken og jeg er alle konfirmert borgerlig, vi er ikke døpt ei heller medlemmer av statskirken. Før var det begrenset med ikke-kristelige seremonier for babyer (dåp), men nå finnes det blant annet det jeg nettopp var på: Navnefest i regi av Human-Etisk Forbund. 

Navnefesten er en seremoni som markerer barnets fødsel, at det har fått sitt eget navn og identitet. Det er en feiring av barnet og et ønske om velkommen til det nye livet. Man trenger ikke være medlem av Human-Etisk Forbund for å være med på en navnefest (dog får man rabatt hvis man er det), og klesdrakten kan bestemmes selv: vi så dåpskjoler, bunad, matrosdress og finkjoler. Dette er den første navnefesten jeg har vært på, men tviler sterkt på at det blir den siste! Her kommer noen bilder fra Kristian Thode, Georg Anthonius og Erling Johans (verdens nydeligste nevøer) navnefest:

Over: Et lite program med alle navnene ble utdelt, og inni programmet var det sanger - Din Tanke er Fri, og Morgendagens Søsken. Til høyre seg dere meg som hadde satt fast et linfrø i reguleringen, til stor glede for min mann, søster og bror, som fikk seg en god latter!

Bildet under viser noe som aldri før har skjedd: Familien Heinert var FØRST til å sette oss. Vi er aldri først. Vi er gjerne for seine og sist.

Det var taler, sang og diktopplesning:

Og navneskilt ble delt ut:

Etter seremonien dro vi til familien Fredriksen Heinert (aka søstern, svoger og yndlingsnevøer) og spiste en hel haug med mat og kaker, sang noen sanger og hørte på pappa tale:En kjempekoselig dag med familien, og en flott tradisjon jeg håper Marius og jeg tar videre.
Etter hvert.... Ikke nå. Nei, fortsatt ingen boller i ovnen, for de som skulle lure på det!

God palmesøndag!

Vil du lese mer om navnefest, trykk her!

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv