hits

DETTE HAR DERE LURT PÅ!

Nemlig hvordan man skal skrelle kokt egg uten at skallet sitter fast.

Nemlig.

Nemlig.

Jeg har prøvd å: koke ferske egg, koke ikke-så-ferske egg, skylde de kokte eggene i kaldt vann, skylde de i lunkent vann, hvile eggene i kaldt vann (både kort og lenge), koke egg med salt vann, kakke eggene før jeg skylder de i kaldt vann, kakke egg kokt i saltvann før jeg skylder de i kaldt vann, legge eggene i kjøleskap både kort og lenge, og å ikke gjøre (unnskyld uttrykket, mamma) en dritt.

Og, guess what?

Ingen av delene funket!

Så hvis noen vil komme med et hvordan-alltid-skrelle-egg-vellykket-tips, shoot!

10 kommentarer

Solberg

29.04.2013 kl.22:16

Ååå evig pirkearbeid å skrelle egg. Men siden du spør så husker jeg en som stod under rennende vann. kanskje det man må gjøre. Si ifra hvis du tester det! :)

Joakim

29.04.2013 kl.22:33

Jeg vet svaret:

Posjert egg.

INGER H.

29.04.2013 kl.22:34

Rennende vann har jeg prøvd, med varierende hell!

INGER H.

29.04.2013 kl.22:35

Ække det vanskelig, a?

hei

30.04.2013 kl.09:58

Når vannet koker: Legg egget i en øse, senk nedi vannet- ta opp igjen, senk nedi igjen. Gjenta fem ganger. Tar litt tid, men sparer deg mye pirking.

INGER H.

30.04.2013 kl.10:00

hei: Ojojoj! Dette skal jeg teste! Takk for tips ;)

hei

30.04.2013 kl.11:21

Gjør det! Gi gjerne en tilbakemelding på om det funket, eller om det er tilfeldighetene som har spilt meg et puss alle disse gangene =)

INGER H.

30.04.2013 kl.11:23

Haha, det skal jeg gjøre ;-) Ha en topp dag!

ANETTE H.

01.05.2013 kl.23:07

Som selvutnevnt eggoman tenkte jeg å komme med min fremgangsmåte. Kok opp vann, stikk hull på egget i bunn, fosskok på full styrke i 11 min(hardkokt). Hell av mesteparten av vannet, erstatt med iskaldt vann. 30 sek er det du trenger for å stoppe kokeprosessen. Jeg lar det ligge litt lenger(2-5 min), blir litt enklere å skrelle det. Knus hele egget mot benken, dra av skallet og del opp :)

INGER H.

02.05.2013 kl.10:54

Anette H.: Stikke hull på egget har jeg faktisk ikke prøvd. Trodde man gjorde det for at det ikke skulle sprekke, men det hjelper kanskje på skrellingen også? I will try, my friend, I will try. Takk for tips <3

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv