hits

OM KJEVEOPERASJONEN MIN

Nå begynner operasjonen å nærme seg med stormskritt, dere! Tennene mine er nå justert slik at de skal passe sånn noen lunde etter operasjonen, og jeg venter rett og slett bare på dato for inngrepet. Som de fleste vet er det en del venting på operasjonslister rundt om i landet, og her i Finnmark er det intet unntak. Heldigvis for meg er jeg nummer én på lista, uheldigvis har Hammerfest Sykehus småproblemer med å skaffe assistentlege. Så jeg må smøre meg med tålmodighet en liten stund fortsatt...

I mellomtiden kan jeg forklare hva de skal gjøre (denne gangen med bilder!).

Her er tennene mine per i dag (åpent bitt med overbitt):

Og slik skal de bli:

Dere skjønner kanskje tegningen? De skal sage/knekke av kjevebeina i underkjeven, flytte kjeven litt fram og tilte framtenna litt opp, og så skal de sage litt over tenna i overkjeven, etterfylle med sement og tilte fortenna innover. Sånn cirka. Hvis jeg har forstått det riktig.

Røntgenbildet under viser illustrasjoner før/etter operasjon. De røde strekene viser hvordan ting sto til når jeg først startet med regulering og behandling, og de blå strekene viser hvordan vi satser på at resultatet skal bli:

En av de tingene jeg syns er litt fascinerende, er at overtenna mine skal tiltes nedover. Grunnen til at jeg er litt opptatt av det, er at tenna skal tilbake til utgangspunktet - altså, de skal ende opp der de startet. Derfor regulerer de tennene mine utover (noe som har resultert i at jeg sliter enda mer med tygging, klarer nesten ikke å si S-lyd og sliter med å lukke munnen). O herlige fred, så deilig det skal bli å få en normal kjeve, og å kunne tygge i meg mat på en normal måte! Og i og med at jeg skal lettere kunne lukke leppene etter operasjon, kanskje jeg slutter å sikle så himla mye når jeg sover? One can only hope. Etter operasjon må de regulere tennene på plass, og da håper jeg å lukke mellomrommet som har oppstått mellom fortenna også. Reguleringen i etterkant varer i gjennomsnitt 3-4 måneder, men det er umulig å si hvor lenge på forhånd.

Gleder meg til å bli ferdig...

Spørsmål, anyone?

10 kommentarer

Rosita

01.06.2013 kl.15:44

Uh...gör ont i munnen bara vid tanken på vad du ska göra. Men hoppas det blir bra tillslut! :)

INGER H.

01.06.2013 kl.16:52

Rosita: Satser på det. Gleder meg til å bli ferdig... :)

Ella

03.06.2013 kl.10:18

Hei, Jeg ble utrolig glad da jeg fant bloggen din!! Jeg er 25 år gammel og fikk regulering for to måneder siden. Jeg har åpenbitt med overbitt og skal ha regulering i ett år før operasjon. Godt å vite at jeg ikke er alene :)

INGER H.

03.06.2013 kl.11:03

Ella: Å, akkurat det samme som meg, da! Ja, jeg har hatt regulering i litt over et år nå, satte inn bøyle november 2011 og det har gått slag-i-slag siden det. Nå har jeg satt inn "bolter" til kjevelåsen som skal komme på etter hvert, og venter bare på operasjonsdato. Spennende! Lykke til til deg også, du får følge med, jeg oppdaterer etter hvert som ting skjer :)

Amalie

16.06.2013 kl.20:37

Lykke til, og håper virkelig det går bra:)

Lykke til igjen<3

INGER H.

16.06.2013 kl.20:48

Tusen takk :) :)

Anette

17.06.2013 kl.15:06

Jeg skal flytte kjeven fram 28.august i tromsø! gleder meg sykt. Har egentlig ingenting med tennene å gjøre, men kjeven min går så langt bak at jeg sliter med selvtillit og sånt :-) har ventet i ett år nå, og er 16 år gammel så er egentlig kjempe heldig der

INGER H.

17.06.2013 kl.15:26

Anette: Oj, da er du heldig, som får gjøre det så tidlig! Er tunge dager i starten, men går FORT myyye bedre. Masse lykke til!!

Ane

08.06.2014 kl.22:05

Hei. Ser det er en god stund siden det var noe aktivitet her inne, men jeg er nødt til å skrive allikevel. Jeg antar at det har gått ca ett år siden din operasjon, og kunne tenke meg å høre hvordan det går nå. Jeg er hele 37 år, og har akkurat tatt en overkjeveoperasjon grunnet et åpent bitt, men må dessverre opereres på nytt om et par uker. Det er nå to og en halv uke siden operasjonen, og jeg har nesten ingen følelse i ganen og ingen følelse i tannkjøttet.. Spørsmålet mitt er: hvor lang tid tok det for deg å få tilbake følelsen (hvis du i det hele tatt har fått den tilbake?). Hvordan føles munnen nå et år etterpå?

Ragnhild Sleire

17.04.2016 kl.18:59

Hei! Hva heter operasjonen? Har glemt navnet. Har også gått med regulering i et år og vurderer å ikke ta operasjonen, når legen sa at jeg kanskje kunne miste følelsen i leppen og i tannkjøttet.

Håper du har fått følelsen igjen, Ane!

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv