hits

HVA JEG SPISER OM DAGEN

Er mange som lurer på hva jeg får i meg av mat om dagen og om vekta "raser ned" etter jeg fikk kjevelås, så jeg tenkte å svare på det. For det første; jeg har faktisk gått ned over 3 kg på 10 dager, noe som er litt mye. Veide 61 kg ved innleggelse, og i dag viste nåla 57.8. Prøver å få i meg alt jeg makter av mat (eller drikke), men det er lettere sagt enn gjort! Bruker lang tid og blir fort kvalm og lei av det meste, men tror kanskje jeg har funnet løsningen på det problemet nå. Starter dagen med nutrilettshake med en scoop proteinpulver og en teskje kakao, og blander det ut med hovedsakelig melk og Biola. Har også funnet ut at rømmegrøt er genialt, og spiste en posjon (ispedd vann, så klart) tidligere i dag - 350 kcal bare der (en halv Fjordland-pakke, Marius fikk resten). I tillegg drikker jeg Tine iskaffe (en om dagen) og Bendit Smoothies. Bare i dag har jeg allerede kommet opp i over 800 kcal, så det er veldig bra! Men ja, det er veldig uvant for meg å telle kcal "motsatt vei". Og det er slitsomt å bare kunne drikke, så jeg prøver ut absolutt alt. Kan spe ut og bruke stavmiksern på det meste, men jeg har kun en bitteliten åpning i kjevelåsen og få mat i gjennom, så det blir veldig begrenset. Alt må ha suppe-konsistens og kunne inntas via tynt sugerør, så liten er glippa jeg får presset mat gjennom!

Var på "shopping" i sta, så da kan dere se noe av det jeg endte opp med:

Barnemat, slankesupper, nutrilettshakes, paracet, vaniljesaus, supper i alle former, sjokolademelk, iste og vaniljesaus. Grunnen til at jeg drikker "slankeshakes" er at de inneholder ekstra vitaminer og mineraler, samt en del protein. Drikker de IKKE for å gå ned i vekt, men for å få i meg de næringsstoffene kroppen min så sårt trenger. Har også begynt å drikke Yt - mye kcal per 100 cl. Kan også tipse om næringsdrikker man får kjøpt på apoteket - det funker for mange, men jeg klarer ikke mer enn 1 slurk. Det er nesten bare sirup, og jeg blir så kvalm atte hjælp. Det er mange som liker de, men jeg er bare ikke en av dem!

Må skylle munnne min ofte, da mye av det jeg får i meg er syre og sukker. Håper jeg klarer meg gjennom det her uten å få verken hull eller syreskader på tenna, men jeg veit sannelig ikke om jeg klarer det. Må få i meg det jeg klarer av energi, og da kan jeg ikke velge bort verken sukker eller syre, dessverre. Tro om det er sånn her gravidkvalme damer har det? At man blir dau-kvalm av visse ting, og kun orker noe annet? 

Noen som har tips om hvilken barnemat som er best, forresten..?

Stikkord:

4 kommentarer

Stine-Mari S.

23.06.2013 kl.02:14

Hei :)

Skjønner så godt hva du mener! Er så lei av å bare drikke, å ikke kan tygge i noe! :p

Lager smoothies hver morgen, men ellers går det bare i supper, yoghurt, iskaffe, saft, osv...

Barnemat har jeg faktisk ikke tenkt på, må vel prøves det og :p

Har du mye vondt? Plages du med nummenhet? :P

INGER H.

23.06.2013 kl.09:24

Stine: Iskaffe <3 Har ikke så mye vondt, men hvis vi for eksempel kjører på en humpete vei, kjenner jeg det med en gang. Og haha ja, nummen er jeg. Mest på haka og leppa. Plager meg litt da jeg ikke merker om jeg søler, altså ting renner ut av munn og nedover haka og jeg merker det ikke før det treffer brystet :/ Men ellers går det egentlig greit! Hvordan er det med deg? Gikk operasjonen bra? Når det gjelder barnemat (kanskje litt innlysende, men sier det uansett): maten for de yngste har minst klumper, altså 6/8 mnd feks. Men det smaker LITE, så husk krydder! Er ikke noe spess godt, men spiser det for å få i meg smaken hvis du skjønner. F.eks. kjøttkake og potet-glasset smaker kjøttkake og potet :)

Stine-Mari S.

23.06.2013 kl.14:09

Nei, ikke så godt å kjøre på en humpete vei, nesten så man må sitte å holde fast kjeven :p

Ja skjønner den! Er selv nummen fra midt på leppa til høyre munnvik, og ned til høyre side av haka

Operasjon gikk som planlagt å gikk bare bra :) Skjønte ikke så mye med det samme jeg våknet, siden jeg ikke kunne åpne munnen og hadde to dren ut av munnen :p men drenene ble tatt vekk dagen etter, så ble litt enklere å snakke :) Og ja, dagen etter var værst når det gjelder hevelser!:P

Har enda litt vondt på høyre side, da det var der de knakk opp mest. Er og vondt hvis jeg smiler for mye, og blir egentlig fort sliten i kjeven :P men ellers så begynner hevelsen og gå veldig ned, å begynner å se bedre ut :) å er litt gul/blå i kinna :p

Okei, skal prøve ut barnematen ;) Men må man blande det litt ut med vann da, for å få det gjennom sugerøret?

INGER H.

28.06.2013 kl.18:04

Stine: Man må blande det ja. Jeg har fått dilla på rømmegrøt (som også må vannes ut), og i dag spiste jeg tomatsuppe med egg og makaroni som jeg hadde kjørt gjennom stavmiksern. Har allerede gått ned 4 kg, så vi får se hvordan det her kommer til å gå! Var og tok ut stinga i dag og festet nye strikker på kjevelåsen, ganske vondt å kjøre hjem (tar jo 2,5 timer), men det er deilig å være kvitt stinga. De er jo egentlig selvoppløselige, men jeg fikk de fjernet uansett - de var ikke akkurat løst opp. Håper det vil fjerne litt av plagene i overleppa, i hvert fall! Hvordan går det med deg, greit??

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv