hits

EN-DE-LIG

Selv om Karina og jeg trente sammen én gang i løpet av Mallorca-turen (hun trente mer...), så ble det ikke en skikkelig god økt for min del. Jeg ble sliten bare jeg på vektstanga, hadde ikke sjans til å løpe (noe på grunn av kondis, noe på grunn av "dunkinga" i ansiktet løpingen medførte) og brukte de siste minuttene til å observere, mer enn å trene. Men i dag har jeg fått lagt inn den første, effektive styrketreningen siden før operasjonen, og det var befriende! Jeg har mistet mye muskler de siste ukene, og i går morges viste vektskåla for første gang et tall under 55 kg. Det betyr at jeg gikk videre ned i vekt i utlandet, noe som aldri har skjedd før. Derfor er det store målet mitt framover å prøve å spise mer (og fortsatt sunt), bygge muskler og returnere til det "gamle meg" på kortest mulig tid!

For å oppsummere tiden etter kjevelåsen ble tatt av (ganske nyttig lærdom for dere andre som har/skal ha kjevelås): dagen kjevelåsen ble tatt av, kunne jeg åpne munnen en liten centimeter. Ikke mer. Jeg klarte så-og-si ikke å tygge, og til og med cottage cheese med syltetøy var vanskelig å få i seg. Men det ble fort bedring! Dag to kunne jeg spise eggerøre, havregrøt og lignende mat i den konsistensen. Dag tre hadde munnen min åpnet seg enda litt, men ikke så mye at jeg kunne få fingern inn i munnen for eksempel (jeg prøvde...). Men etter dag tre gikk det bedre og bedre, jeg trente, tøyde, bøyde og sleit, og nå, etter 10 dager, kan jeg spise nesten normalt. Skorpen på brødskivene lar jeg ligge (enn så lenge) og jeg blir fort sliten, og bruker laaaang tid, men det går! Jeg har til og med fått i meg en hel Upper Crust med spicy tuna (favoritten)!

Jeg syns også at ansiktet mitt viser bedring. Jeg er fortsatt litt usikker på om det har "lagt seg" helt - det tror jeg ikke at det har. Føler at jeg kan se små forandringer både på lepper, kinnbein og under øynene nesten hver dag. Bildet over er en litt sliten og svett meg, men det gir dere et godt bilde på hvordan utseendet mitt er etter operasjonen. Følelsen i ansiktet er tilbake mange plasser, men ikke over alt. Underleppa til venstre kjenner jeg ikke, haka er veldig nummen og "kiler" litt og området rundt bihulene føles litt rart, på en måte. Har hørt at det vanligvis tar 3-6 måneder før følelsen i ansiktet kommer tilbake for fullt, så jeg kan vel ikke vente noe annet!

I dag skal jeg lage lasagne til Karimin, som flytter fra Lakselv i løpet av uka. Fantastisk jente som jeg kommer til å savne, men med ny jobb i Dovre, er det bare å sette kursen sørover (akkurat som jeg snart skal gjøre). Ønsker deg masse lykke til i ny jobb, Kari - LOV Å BESØKE OSS I OSLO!

Onsdag, midtuke, sol og sommer. Håper alle nyter dagen!

7 kommentarer

arild

31.07.2013 kl.17:59

Hva slags ped skal du studere? :)

INGER H.

31.07.2013 kl.19:52

arild: Hei! Har startet på en bachelor i pedagogikk, men har enda en vei å gå. Jeg har årsstudium idrett (60 stp), spesialpedagogisk arbeid (15 stp), sosialpedagogisk arbeid (15 stp) og lærevansker (15 stp) og skal starte med råd og veiledning (15 stp) så fort jeg får det til. Har fått innpass for idrett, samt at jeg har ex.phil. Mangler altså ex.fac. og ca 60 stp, inkl. bacheloroppgaven, før jeg er i mål!

Ella

01.09.2013 kl.11:27

Hei,

Det har vært en stund siden du skrev om kjeve- og tannproskjektet ditt. Hadde vært godt å få litt oppdatering ;)

INGER H.

03.09.2013 kl.17:52

Ella: Hei! Skal til tannlegen i morgen, så jeg skal komme med en oppdatering etter det :) Bra du minner meg på det, masse som skjer om dagen, så ting går fort i glemmeboka!

INGER H.

04.09.2013 kl.17:45

Ella: Sånn, nå har det kommet en aldri så liten oppdatering! :) Ha en fortsatt fin dag!

Ella

06.09.2013 kl.17:36

Hei!! Godt å se at du har det fint etter operasjonen og at hele prosessen har vært problemfritt!

Jeg var til kjeveortopeden forrige uke og fikk vite at jeg skal under kniven i våren. Er veldig glad for at du skriver om din erfaring. Gleder meg til å se sluttsresulatet i desember ;)

INGER H.

12.09.2013 kl.21:35

Det gleder jeg også meg til!!! ;) Lykke til videre, hold meg gjerne oppdatert på hvordan det går!?

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv