hits

SISTE NYTT I KJEVE- OG TANNPROSJEKTET

Nå har det snart gått tre måneder siden jeg opererte, og det er (som en av dere sa) på tide med en liten oppdatering. Etter at jeg tok av kjevelåsen gikk ting litt trått, men jeg klarte å gape mer og mer for hver dag. Jeg har ikke helt optimalt gap enda, men det nærmer seg! Har fått beskjed av kjeveortopeden at jeg må øve på å gape, så hver gang jeg husker det, gjør jeg det. Bli ikke overrasket hvis du ser meg gjespe, for så å fortsette å gape, og gjerne se hvor mange fingre jeg klarer å få plass til mellom tenna..! Nå får jeg nesten tre. Jeg har fått mye følelse tilbake, men ikke alt - venstre underside i leppa har jeg ikke følelse, har begrenset følelse i ganen og i resten av leppa, og haken er nummen. Plutselig kan det begynne å prikke eller klø langt der inne i hakebeinet, men jeg får liksom ingen effekt av å klø meg på haka. Det er nok bare et tegn på bedring, så jeg er positiv til all prikking, stikking, kiling og kløing i det området av kroppen! Ellers sliter jeg med å holde munnen lukket når jeg spiser... Herremin, jeg har ikke sjans, så det må jeg lære meg. Bruker lang tid på tygging, men kan spise all slags mat, så det er jo bra.

I dag har jeg hatt min første time hos kjeveortoped i Oslo, og det var jo fint, det. Han har troa på at jeg er reggisfri til julaften (krysser fingre og tær!!!), det vil si at jeg bare har tre små måneder igjen med togskinner! Etter reggisen går, må jeg lime på en ståltrå bak på over- og undertenner, samt bruke plate/gom en god stund framover. Men, hei, togskinnene kan jeg si sayonara til, which makes me super-happy.

Jeg er ikke normalt så glad i profilbilder av meg selv, så jeg klarte ikke finne noen gode før-bilder. Dere får ta til takke med min nye profil, som jeg må si jeg er ganske så fornøyd med:

Ikke så verst? Etterveksten på håret, derimot... Fysj. Må få ordnet med frisør!

Jeg må fortsette med strikker til alle døgnets tider, men det er en "small price to pay" hvis jeg får spise juleribba uten fare for av fettslintrene skal henge å dingle fra alt metallet i munnen min. Mmm, juleribbe, nå ble jeg sulten!

Det var det jeg kom på av "nyheter" nå. Spørsmål? Fyr løs!

17 kommentarer

Helge

04.09.2013 kl.22:18

Herlig!! Har troa. Stå på!

Stine-Mari S.

05.09.2013 kl.00:24

Hei, så morsomt å se at det ble bra :) Snart en måned siden jeg fikk av min kjevelås, å herregud det var rart! Fikk såvidt tungespissen mellom :p Men nå går det to fingrer mellom tennene :) Har og bynt å få tilbake følelsen i haka og leppa, men prikkinga og kløinga er så irriterende! :p

Når du sier du kan spise alt, klarer du til og med å spise knekkebrød og gulrot da? :o

Stine Rasch

10.09.2013 kl.12:31

Du aner ikke hvor kjekt det er å lese sånne innlegg som dette,, eller hele bloggen rett og slett. Det gir så utrolig god motivasjon!

1 uke siden operasjonen i dag - og 5 igjen med kjevelås.

Du har vært så flink å tøff! Beundrer deg mye !

// stinerasch.com

INGER H.

12.09.2013 kl.21:31

Takk, fineste Helge ?

INGER H.

12.09.2013 kl.21:33

Prøvde å spise yoghurt med müsli ista, og det gikk på en måte, men det dirra u hele munnen og jeg strevde som fy... Tror jeg drøyer med knekkebrødet ;) Hva med deg, hvilket "stadie" er du på om dagen??

INGER H.

12.09.2013 kl.21:40

Utrolig koselig - og ikke minst motiverende - å høre. Man har gode og onde dager, men guri, det er verdt det! Føler (etter å ha lest bloggen din) at jeg var endel heldigere med sykehusopphold og pleiere enn deg... Men det virker som om våre operasjoner er like, og resultatet blir bra - det er jo det som teller ;) Lykke til videre, gleder meg til å følge med på hvordan det går!

Stine Rasch

18.09.2013 kl.16:31

Så godt å høre at det var verdt det :-) Er det jeg hele tiden pleier og tenke når jeg blir litt lei - men har hatt nesten bare gode dager siden jeg kom fra sykehuset.

De fleste på sykehuset var grei - bortsett fra den ene sykepleieren (som såklart var den som alltid så til meg når hun var på jobb) som gjorde oppholdet så mye dårligere for min del. Hun tok så lite hensyn til hvordan jeg hadde det, sa hvis jeg ikke prøvde å drikke måtte jeg være der i 6 uker osv - og da hadde jeg to dren stikkende ut av munnen. Ikke så morsomt.

Ja, gleder meg så til å se hvordan resultatet blir. Føler ikke man ser det ordentlig før tannreguleringen kommer av - noe som skal bli himmelsk! Gleder meg til å se hvordan resultatet ditt og blir, har lest en god del på bloggen din siden jeg fikk operasjonsdatoen min :-) hehe

tusen takk :-) Lykke til videre til deg og :-)

//stinerasch.com

INGER H.

30.09.2013 kl.20:30

Stine Rasch: Er utrolig hvor mye skade en person klarer å gjøre for en hel enhet :p Det være seg sykepleier, lege, servitør, etc. Ikkje bra! Men fint at du stort sett har hatt fine dager, altså.

Jeg har masse vondt i tenna og munnen om dagen, men det er vel bare sånn det er. Bare få måneder igjen til reggisen skal av, så jeg skal holde ut så godt jeg klarer! Gleder meg til å få av det herket..!

Lykke til videre :)

01.10.2013 kl.20:56

Hei skal selv ta en slik operasjon, hvis jeg tørr :/ syns du utseende ditt forandret seg mye før og etter? :/ var du sykemeldt fra skole/jobb lenge? Kan du legge ved før og etter bilder? :) utrolig tøff du er som gjorde dette, vet ikke om jeg er like tøff :/

INGER H.

01.10.2013 kl.21:05

Hei! Jeg syns ikke utseendet mitt har forandret seg veldig, men litt har det nok endret seg. Har fortsatt noen måneder igjen med regulering, gleder meg som en unge til å få den av..! Skal høre med tannlegen om jeg kan få hans før- og etter-bilder, så kan jeg poste de etter hvert. Og ja, operasjonen er vond, det samme er reggis. Skikkelig upraktisk og plagsomt, men jeg biter jo så bra som bare det, og er snart ferdig! Er overbevist om at det blir verdt det til slutt, selv om jeg har hatt noen kjipe dager underveis :) Lykke til videre, uansett hva du velger!

Nora

18.10.2013 kl.16:39

Hei!

Er så glad for at jeg kom over din blogg! :)

Jeg skal gjøre samme operasjon denne måneden, og lurer veldig på hvordan tiden fremover blir! Hvor lenge var du sykemeldt? Jeg håper å få av reggisen så fort som mulig, men har skjønt at det ofte tar 6 mnd ca i etterkant. Gled deg til juleribba-spis litt for meg også ;)

INGER H.

18.10.2013 kl.16:44

Nora: Hei! Jeg ble i første omgang sykemeldt i 6 uker, men iom at jeg er flygeleder fikk jeg ikke begynne å jobbe operativt før denne uken her. Det har gått lang tid, men det er nok veldig yrkesbasert. Jeg har kunnet jobbe administrativ fra og med begynnelsen av august, men hadde ikke god nok bevegelse i kjeven og diksjon (sleit med å si b og p) til å få jobbe operativt! Noen får ta av reggisen etter bare en måned, jeg var en av "de uheldige" og må ha reggis fram til desember (ca 6 måneder). Om bare litt over en uke tar jeg nede-reggisen av, og da tipper jeg det går fort til den oppe også fyker av.

Prøv å forbli positiv, se framover og ikke mist motet. Det kan være tungt en gang i blant, og derfor er det viktig å huske på hvordan resultatet blir etter hvert! Har skrevet mye om min situasjon i etterkant av operasjonen her, håper det kan hjelpe deg litt :)

Lykke til videre!

Rebekka

27.11.2013 kl.19:01

Hei! :) Jeg lurer på hvor gammel du var da du begynte å gå til kjeveortoped? Og hvor lang tid det tok fra du var der første gang til du kom i gang med operasjonen? Jeg selv er 17 år og har begynt å gå til kjeveortopeden nå. Jeg har underbitt, og vi har snakket om operasjon. Jeg har ikke fått satt på tannregulering enda, men det blir vel etter hvert får jeg håpe (så jeg blir ferdig før jeg blir 50 :P) Nå venter jeg bare på innkalling fra sykehuset, til konsultasjon.. Håper det går fort...

INGER H.

27.11.2013 kl.19:07

Rebekka: Hei! Jeg startet når jeg var 25 år. Voksen, mao ;) Skal ta av reggisen og gå over til gom om to uker, så nå er jeg snart ferdig! Operasjonen min var veldig vellykket, og jeg er glad jeg tok den. Skulle vel ønsket at jeg var litt yngre, men... Lykke til, uansett hva du velger!

Ella

19.11.2014 kl.19:19

Jeg fortsår at du kanskje har lyst til å "move on" fra kjeveortopedfasen, men jeg har et spørsmål til deg og hadde vært kjempe takknemlig om du kunne svare. Det har nå vært akkurat 3 måneder siden jeg ble operert og de siste seks ukene har jeg gått med strikker. De første fire ukene måtte jeg bruke dobbelstrikker på hver side til alle døgnets tider, men de to siste ukene hadde jeg på strikkene kun på kvelden. Jeg har time senere denne uka og gruer meg masse til hva som kommer til å være neste steget av behandlinga. Spørsmålet mitt er da, hvor lenge måtte du bruke strikkene? Jeg er så lei av å bruke dem, siden jeg får hodepine hverdag og ikke klarer å konsentrere meg i det hele tatt når jeg har dem på. Sorry at jeg bare klager her på bloggen din, men i dag er min nedturdag..... blah :'(

INGER H.

20.11.2014 kl.22:16

Hei! Husker ikke hvor lang tid jeg brukte strikker, men det var lenge, og i forskjellig grad. nå har det gått ett år siden jeg tok av reggisen, og jeg må bare si - det er helt jævlig når man er oppi det, men det er så verdt det når man er ferdig! Jeg bruker fortsatt gom om natta, men tror jeg snart er ferdig. Prøv å vær tålmodig, resultatet blir så bra, og jeg har ikke angret et sekund :-)

INGER H.

20.11.2014 kl.22:16

Ditt svar:

Hei! Husker ikke hvor lang tid jeg brukte strikker, men det var lenge, og i forskjellig grad. nå har det gått ett år siden jeg tok av reggisen, og jeg må bare si - det er helt jævlig når man er oppi det, men det er så verdt det når man er ferdig! Jeg bruker fortsatt gom om natta, men tror jeg snart er ferdig. Prøv å vær tålmodig, resultatet blir så bra, og jeg har ikke angret et sekund :-)

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv