hits

TV-AKSJONEN 2013

Nå er det straks dags for årets TV-aksjon!

TV-aksjonen 2013 skal gi mennesker med demens en lettere hverdag og bringe forskningen framover slik at færre får sykdommen.

Over 70 000 mennesker i Norge har Alzheimer eller en annen demenssykdom. 10 000 får sykdommen hvert år og den kan ramme hvem som helst. De neste tiårene vil dobbelt så mange være rammet og over 600 000 være nærmeste pårørende. Ved å gå med bøsse 20. oktober gir du Nasjonalforeningen for folkehelsen muligheten til å gi enkeltmennesker en lettere hverdag og samtidig komme en stor utfordring for det norske samfunnet i forkjøpet.  

Midlene fra TV-aksjonen skal gå til forskning, slik at vi kan løse demensgåten og utvikle en kur. For at demenssyke og deres pårørende skal takle sykdommen best mulig, er informasjon og kunnskap essensielt. Derfor går også midlene fra TV-aksjonen til en ordning med likemenn, der erfarne pårørende kan veilede og støtte familier som nylig har fått diagnosen. En god pott skal også gå til aktivitetstilbud og etableringen av ordningen «aktivitetsvenn» slik at mennesker med demens kan gjøre aktiviteter som utsetter sykdomsforløpet og gir livskvalitet.

NRKs TV-aksjon regnes som verdens største dugnad og innsamlingsaksjon. Alle deler av det norske samfunn; privatpersoner, næringslivet, politikere, skoler, idrettslag, fagforeninger, kulturlivet, NRK og mange andre, bidrar hver høst for å gi et reelt løft til en god sak. Bøssebærere i hver by og bygd skal besøke 2,2 millioner husstander. For å få til dette trenger vi hele 100 000 bøssebærere. 20. oktober kan du bidra til å løse demensgåten og gi personer med demens et verdig liv og en bedre hverdag. Har du ikke satt av datoen allerede, gjør det nå!

Meld deg som bøssebærer på blimed.no eller ring 02025.

Mer fakta om demens og Nasjonalforeningen for folkehelsen finner du her.

Teksten er tatt fra nasjonalforeningen.no!

Er du en av dem som tror demens er en naturlig del av å bli gammel? At personer som får demens mister seg selv og sitter igjen som et tomt skall uten minner og gleder? Da tar du feil.

Sleng deg med på årets viktigste gåtur, eller sitt hjemme å se på TV på søndag. Gjør du sistnevnte, så putt litt penger i bøssa til den som kommer å ringer på utover ettermiddagen, da vel? Det skal i hvert fall vi!

PS: Spesielt i Oslo sentrum mangler det en hel haug med bøssebærere. Kontakt Maria direkte på mail; sentrums.tvaksjonen@gmail.no!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv