hits

EN PRAKTISK OPPSUMMERING AV MITT GRESKE BRYLLUP!

Nå har Marius og jeg akkurat kommet hjem fra en utrolig deilig ferie. Vi startet med en uke på Øyafestivalen, som selvfølgelig var helt konge, og avsluttet med to uker på deilige Kreta. Vi fikk bo i leiligheten til mamma og pappa, hadde late dager, gikk turer, dro på utflukter, spiste godt, skrudde av mobiltelefon og internett, spilte Yatzy, casino, poker og geni og koste oss glugg fra ende til annen. Samtidig som vi var der møtte vi et norsk par som giftet seg på det samme stedet Marius og jeg giftet oss for tre år siden, og minnene strømmet tilbake. Derfor vil jeg dele en liten bryllupsrecap med dere, samt litt praktisk info som flere har lurt på om hvordan vi "løste" dagen!

Dagen før dagen, altså fredag 3. august, ro vi til rådhuset i Vrisses for å skrive under papirer og bli lovlig (og borgerlig) gift. Vi brukte bryllupsplannleggerne fra Weddings In Crete som sto for alt av det praktiske her, inkludert vigselsattest, oversetting, tidspunkter og slikt.

På lørdagen var jeg og forloverne mine (jeg hadde tre stykker) i en leilighet og spiste, kosa oss og selvfølgelig pyntet oss slik at vi skulle være klare til bryllupet som startet klokken 18:30.

Bryllupssermonien ble også holdt av Weddings in Crete, der de hadde satt opp stoler, rød løper, pynt, piano, høytaleranlegg med mikrofon, en slik vakker blomsterbue man gjerne ser på stranda, og champagne til etter vielsen. Seremonien var på gresk, de oversatt underveis, og pappa holdt faktisk også sin tale. Det var helt perfekt, spør du meg! Bryllupsseremonien (og festen etterpå) hadde vi på et picture perfect hotell som heter Emerald hotel (klikk på linken, bestill billetter og dra - dere finner ikke et nydeligere scenario!).

Bryllupsmiddagen hadde vi på Elpis restaurant, en timinutters gåtur fra hotellet. Nyyyydelig mat. Den beste greske maten du får i Hellas, det er jeg bombesikker på! (Nå skal det også legges til at hotellet har skiftet ut noen av crewmedlemmene sine, og har ikke bare upåklagelig service, men også nydelig gresk cross-over mat med et litt mer gourmet-aktig preg. Yummy!) Uansett, bryllupsmiddagen besto av mange favoritter - forskjellige salater til forrett (kretensk salat og gresk salat, blant annet), ovnsbakt brokkoli og artisjokk, kjøttboller og saganaki, og vi hadde lammefillet og kyllingfillet med creme cheese metaxa saus, ris og poteter. Til dessert - den klassiske youghurt-med-frukt-og-honning, og selvfølgelig raki!

Etter middagen dro vi tilbake til hotellet, og festet natta lang. Vi hadde en lokal helt som musiker, Stavros, snacks, kake, drikke og topp stemning. Jeg hadde en perfekt dag, med min deilige mann og fantastiske venner og familie. Lever fortsatt på minnene... <3 

Hvis noen har flere spørsmål angående dette, så ta gjerne kontakt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv