hits

KATTENE PÅ PLASS I DUBAI

Endelig er kattene her hos oss, og de har funnet seg godt til rette. Det begynner å bli noen uker siden jeg hentet de på en kennel ved siden av Dubai flyplass, men minnene sitter forsatt i... For det var litt av et prosjekt, skal jeg fortelle! Kjapp oppsummering følger:

* Norge er et rabiesland (takk til Svalbard for dét), og katter må derfor vaksineres mot rabies. Vaksinen må være mindre enn ett år gammel, og blodprøve for å bevise at katten er rabiesfri må framvises. Svar på denne prøven, som seff taes hos dyrlegen, tar ca 2-4 uker å få i hende.

* Kattene må så klart ha alle vanlige vaksiner, og vaksinene må være under ett år gamle.

* Innen 10 dager før avreise må kattene få innvollsormvaksine og flåttkur.

* De må få helseattest på at de er friske og i stand til å reise. Denne må stemples av autorisert dyrlege OG mattilsynet...

* De må sendes i separate IATA-godkjente bur, og burene må være så store at kattene kan stå, ligge og uproblematisk snu seg helt rundt inni. De må også ha vannabsorberende underlag og en vannkilde.

* Kattene må ha pass.

* Kattene må være mer enn 4 måneder gamle, og de bør (kan?) ikke reise hit fra og med mai til og med september. Dette er på grunn av varmen og faren for dehydrering, som kan være veldig farlig for katten!

* Man må søke en hel haug av instanser for import av levende dyr her i Dubai. Det arrangerte jeg via et dyreimportbyrå som holder til ved flyplassen her, der de sendte meg dokumenter som skulle leses, forståes og undertegnes, før de tok seg av resten.

* Man må melde inn "forsendelsen" i Norge seinest 1 uke før de skal sendes og tidligst 4 uker før.

* Man må melde fra til de rette instansene i Dubai, eller agenten man skal bruke (som jeg virkelig anbefaler) så tidlig som mulig... Agenten (jeg brukte forresten DKC) trenger fire working-days før avreisedato til å skaffe noe importdokumenter som skal vises myndighetene. Husk: working days i Emiratene er fra søndag-torsdag, fredag og lørdag er helg!

* Det kan være ganske tidkrevende å skofle dyra gjennom tollen, så jeg brukte samme importselskap til å gjøre det.

* Det er ikke gratis. Vi snakker totalt et femsifra beløp som ikke starter på 1. Så hvis du skal importere dyr, må du være klar over kostnadene! Det er dokumenter, vaksiner, riktig type bur, flybilletter etc, be prepared for the unexpected!

Tror det var alt!

Ja, forresten, sørg for at alle skriver riktig på dokumenter. Typ, han som booket flyet fra Oslo presterte å skrive 1 bur og 2 katter, ikke 2 bur, og dette kunne blitt et kjempeproblem da tollerne i Dubai bare ville levere ut 1 bur. Heldigvis brukte vi en agent som etter 3 timer klarte å løse problemet!

Vil også legge til at når alt kom til alt, er vi glad vi fikk dyra våre hit. De er jo familie! Og det virker som de har slått seg til ro og storkoser seg her. Kunne ikke vært bedre!

PS: Som de fleste har fått med seg har vi bodd i Dubai i 2 måneder nå, men kattene kom ikke før i begynnelsen av november. Dette var på grunn av alt papirarbeidet blant annet med vaksinene, der jeg bommet med rekkefølgen på vaksinering og måtte vente noen uker med vaksine nummer to. Uansett, kattene bodde med min gode venninne Stine, som har passet på de, kost med de og, just as important, tatt de med fram og tilbake til dyrlegen, mattilsynet og til slutt flyplassen. Evig takknemlig, Stine, du har gjort en kjempejobb!!!

Hvis noen har spørsmål angående import av katter, er det bare å spørre! Dere kan også lese på www.dkc.ae - Dubai Kennel and Cattery.

Have an awesome day!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv