hits

DE FORENTE ARABISKE EMIRATER

Som de fleste har fått med seg, har jo Marius og jeg flyttet til Dubai, en av de syv emiratene i de Forente Arabiske Emirater. UAE (United Arab Emirates) er en føderal republikk i Midtøsten, grenser til Oman og Saudi-Arabia og består av Abu Dhabi, som også er hovedstad, Dubai, som er den største byen, Ajman, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah og Umm al-Quwain. Hver emirat har en styrende konge, islam er statsreligionen, arabisk er språket og klimaet er varmt. I Dubai kan man i juli og august oppleve temperaturer over 50 grader celcius, mens i vintermånedene kan minstetemperaturen krype ned på 10-tallet. Ras al-Khaimah har til og med hatt snø hele to ganger siden UAEs aller første snøfall i 2004! Så det er litt varmere her enn i Norge, med andre ord.

Her ser dere et kart over UAE:

Flyplassen Marius og jeg har begynt å jobbe på heter Al Maktoum International Airport og ligger i Jebel Ali. Flyplassen er under utbygging, og planen er at den skal kunne frakte mer enn 200 millioner passasjerer hvert år, 16 millioner tonn (!) cargo, det skal bli 5 parallelle rullebaner og selve flyplassen skal linkes til eksisterende Dubai International via høyhastighetstog. Estimert kostnad er per nå 82 milliarder amerikanske dollar! Hele sulamitten skulle vært på plass til 2017, men nå ser det visst ut som at 2027 er et mer realistisk år. Så dette skal bli spennende å være en del av..!

For å forvirre enda litt mer, så må jeg bare igjen nevne at vi jobber her fysisk, men arbeidsoppgaven vår er likevel hovedsaklig inn- og utflygningen til Dubai International Airport DXB. Radarrommet er lokalisert på Al Maktoum, akkurat som at radarrommet til Gardermoen ligger ute på Røyken. Vi styrer også trafikk inn og ut av Al Maktoum International, Sharjah International og Minhad Airport, men det er uten tvil Dubai DXB som er den desidert største flyplassen i vårt kontrollområde. Har dere forresten sett på "The Ultimate Airport" på NatGeo? Der viser de ofte klipp fra jobben vår!PS: I stedet for å komme med et helt innlegg med fakta om UAE og Dubai, skal jeg prøve å skrive litt etter litt som tiden går.

PPS: For noen dager siden var Marius og jeg på roadtrip til Fujairah, et emirat som ligger mellom Oman på østkysten, så bilder derfra kommer seinere!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

INGER H.

INGER H.

32, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og bor nå i Dubai med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @inger.trenieh

Kategorier

Arkiv