Wine & dine

ET PERFEKT UTDRIKNINGSLAG

Må jo først bare si at mitt eget var verdens aller beste...Men det jeg var i nå sist, er jaggu en ganske så sterk kandidat! Jeg håper jo så klart at jeg skal få være noen sin forlover etter hvert,...

BORDET ER DEKKET!

I år feires nyttårsaften i Oslo hos min nydelige venninne Karina. Vi har rydda, vaska og dekt bordet, handlet mat og satt sjampisen til kjøling. I kveld venter venners venner og familie, og jeg gle...

OLIVIERS & CO.

Her om dagen gikk Marius og jeg innom en nyåpnet butikk på Grünerløkka som heter Oliviers & Co. Vi har forstått det slik at dette ikke er noen ny butikk, men faktisk en hel kjede med flere filialer...

KVELDSMATSLUKSUS

Mamma og pappa var nettopp i Hellas, og tok med seg både det ene og det andre hjem, og Marius og jeg var så heldige å få en bærepose med varer: tomater, agurk, rødløk, paprika, fetaost, olivenolje ...

SÅ ENKELT. SÅ SUNT. SÅ GODT!

Marius og jeg har funnet vår grønnsakssjappe. Hvor hen da, spør du? Grünerløkka, så klart! Rett ved Olav Ryes Plass, bare 8 minutter å gå fra Konfektfabrikken vår. Tidligere denne uken gikk vi til...

OSLOS BESTE PIZZA?

Vi bor jo på Grünerløkka, og bruker bare fem minutter å gå til det som er omtalt som Oslos best pizza på Villa Paradiso. Men er den egentlig det..? I dag var nemlig Marius og jeg på Hells Kitchen...

REINSDYRPIZZA

Tips til en litt annerledes pizza, kall den gjerne pizza a'la Christian, følger: Pizzabunn med pepper og urter, toppet med tomatsaus, ost, fersk champignon, reinskav og blåmuggost. Fantastisk s...

DAGENS FROKOST = SMÅ GLEDER

Å beskrive hva dagens frokost betyr for meg, er latterlig vanskelig. Jeg spiser jo mer og mer, bedre og bedre for hver dag, og det store høydepunktet kom faktisk i dag: Grovbrødskive med Philade...

ROMANTISK MIDDAG FOR TO

Selv om jeg ikke kan spise vanlig mat, betyr det ikke at jeg ikke kan ordne ordenlig mat til meg og mannen min. Har ikke vært så veldig flink til å lage mat til han mens jeg har vært sykemeldt... M...

SØTE NYHETER (?) FRA NESPRESSO

Tre nyheter (klarte ikke helt å finne ut hvor nye disse nyhetene er, men jeg har i hvert fall ikke oppdaget de før) fra Nespresso, midt i blinken for kaffeglade meg: ciocattino, vanilio og carameli...

HVA JEG SPISER OM DAGEN

Er mange som lurer på hva jeg får i meg av mat om dagen og om vekta "raser ned" etter jeg fikk kjevelås, så jeg tenkte å svare på det. For det første; jeg har faktisk gått ned over 3 kg på 10 dager...

RAUMEGRAUT

Inger gjør ting hun ikke kan, nemlig å spise rømmegrøt: Det gikk trått, tok sin tid og ble "litt" søl, men herregudså godt det smakte. Ekte smør, sæterrømme, hvetemel, helt vanlig sukker og kane...

BØRGER

Blir en stund til neste gang jeg kan spise børger, så denne gikk ned på høykant: Nå sitter jeg på sykehuset og venter (og venter og venter) på å få rom, ta diverse prøver og få informasjon om mo...

THANK GOODNESS...

...it's FRIDAY! Amarone på veggen, hvitt og rosa i kjøleskapet og middag med fine venner står på planen. Jeg skal fråtse, spise og drikke alt jeg føler for, dette vil jo bli siste helgen på leee...

INGER TESTER FLYTENDE FØDE

Etter en relativt røff behandling x2 hoskjeveortopeden på fredag, er jeg ute av stand til tygging. Har lenge vurdert en test-periode for å se hvordan kroppen min reagerer på kun flytende føde (får ...

OBS! OBS!

På lørdag postet jeg innlegg om proteinbrød, og glemte en relativt vesentlig ingrediens, nemlig bakepulver. Jeg syns brødet ble litt flatt... Men det var godt, da. I dag lagde jeg mikrobrød til fro...

KJAPT PROTEIN/FIBERBRØD I MIKRO'N

NB! Redigert (og forbedret) oppskrift! Hadde nemlig glemt bakepulver... Jeg er ivrig leser av denne bloggen. Kristine poster inspirasjon og oppskrifter hver dag, og jeg har blitt avhengig! Har ikk...

OMGNYHET

Yndlingsiskaffen min har kommet UTEN sukker og UTEN kunstig søtningsmiddel! Gledens dag for iskaffeavhengige Inger <3

WHITE. AND BLACK.

Leter etter den beste tørre/halvtørre kartonghvitvinen. Noen som har noen tips?

DETTE HAR DERE LURT PÅ!

Nemlig hvordan man skal skrelle kokt egg uten at skallet sitter fast. Nemlig. Nemlig. Jeg har prøvd å: koke ferske egg, koke ikke-så-ferske egg, skylde de kokte eggenei kaldt vann, skylde dei lu...

DEN BESTE ISKAFFEN

(Bortsett fra fancy-schmancy iskaffe man kjøper på digge kaffebarer...) Tine IsKaffe Caffe Latte! Ingen over, ingen ved siden. Jeg syns faktisk denne er helt magisk digg, dog ikke verdens sunnes...

ANBEFALING: DEILIG, HVITT ØL

I går tok Marius og jeg en kveldspils etter trening, og jeg var så heldig å få smake Grisette Witbier. Jeg er i utgangspunktet veldig glad i weissbier, og hadde joså klart troapå denne også - men d...

GJETTELEK!

Noen som klarer å gjette hva jeg spiste til frokost i dag? Hint: fullt av antioksidanter og lindrende for en sår hals! Wait for it... Wait for it... Wait for it... Ikke noe jeg spiser daglig...

GULROTSUPPE - SUNT, GODT OG ENKELT

Like greit å starte med suppeeksperimentering allerede nå, så jeg har litt å velge mellom etter operasjon. Kjevelås i opptil to måneder setter jo endel begrensninger på hva jeg kan få i meg... Mann...

SMULDREPAI MED BLÅBÆR

I går lagde jeg superenkel smuldrepai til Marius og meg. Og den smakte superdigg! 5 dl vaniljekrem smøres utover paibunn og fem dl blåbærfordeles over kremen. Strødde 3 spiseskjeer sukrin over bær...

SUPERSUNN KVELDSKOS

Marius og jeg har hatt en skikkelig kosedag i dag, men vi har kun kost oss med sunn mat (sett bort i fra en bitteliten dessertutskeielse etter lunsj med vaniljeis med mørk sjokolade og peanøtt på.....

ÅRETS "PEPPERKAKEHUS"

Bilder fra årets pepperkakebaking: Litt seint med bilder, men det gjør vel ingenting? Blir spennende å se hva neste års prosjekt blir!

ÅRETS PEPPERKAKEHUSPROSJEKT

Marius og jeg har nå gjort ferdig pepperkakelavvoene våre! Dere som er fra Porsanger kjenner kanskje igjen lavvoskjelettene ved Bjørnnes? Også nordlysbakgrunn, så klart! Hva syns dere?

BOUNTYKJEKS

300 gram mel 1 teskje bakepulver ½ teskje salt 170 gram smør 150 gram brunt sukker 100 gram sukker 2 egg 1, 5 teskje vaniljeessens eller -pulver 2-3 Bountysjokolader Kokesjokolade og kokos...

CHEWY CHOCOLATE CHIP COOKIES

500 gram mel 1 ts. natron 1/2 ts. salt 225 gram mykt, romtemperert smør 450 gram sukker 2 ss brun sirup 3 store egg 2 ts. vanilje extract 340 gram sjokolade Smør, sukker og sirup vispes ...

FERDIG!

Endelig ferdig med kjeksbakerunden i år, da de siste kjeksene akkurat er tatt ut av ovnen. De smakte de-lisj, og jeg er kvalm (har såklart spist too much, ofret til og med middagen for en ekstra kj...

JULEKAKEBAKEDAG

I dag skal det bakes julekaker. Eller, julekjeks. Eller. Kjeks. Helt vanlige kjeks, for jeg er egentlig ikke så glad i julekaker... Så derfor har jeg saumfart min nye kokebok, Love Manuela, og best...

HVILKEN JULEBRUS ER BEST?

Marius og jeg testet de to beste julebrusene i dag for å sjekke hvem vi ærlig syns er best. Vi må nok ta testen igjen, for etter jeg åpnet flaskene oppdaget jeg at de ikke hadde lik temperatur, og ...

OVNSBAKT BACON

Jeg er veldig glad i bacon, men veldig lite glad i fettete mat. Feit mat går ofte bra, men mat som glinser og lager flekker styrer jeg helst unna... Ofte syns jeg bacon kan bli seigt og ekstremt fe...

KJAPT, ENKELT OG KCAL-FATTIG MELLOMMÅLTID

Spansk Tomatsuppe fra Toro!Suppa skal kun varmes i 3,5 minutter i mikrobølgeovnen, røres om og nytes. Det er mye næring, kun 215 kcal og på grunn av de hvite bønnene, metter den bedre enn vanlig to...

VERDENS BESTE TE

Vaniljete fra Twinings. Elsker den! Har enda ikke funnet den i Norge, men kjøper den hver eneste gang jeg er i Finland, Sverige, Polen etc. I Polen har de også karamellte, den er også nyyydelig. 1...

BESTE NABOENE!

Jeg vet jeg syter som en dust for tiden om at jeg er syk, men det er lov (er det ikke?). HATER å være sjuk, tett i nasen, tett i toppen, tung i kroppen og generelt udelikat. Da hjelper det å ha en ...

SESONGENS FØRSTE PINNEKJØTT

Søndagsmiddag med pinnekjøtt er ikke feil, det er faktisk helt riktig. Så i dag har Marius og jeg fått i oss denne kraftkosten, og det smakte HERLICH. Vi prøvde for første gang frossent "gryteklart...

NICE TO HAVE: TACOFAT

Til bryllupet fikk Marius og jeg tacofat i gave av en av mine forlovere, Anette. Tacofatet er fra Modern House, og kjøpes blant annet på Kitch'n. Det har frittstående hvite skåler (6 små og 1 litt ...

CAVAFLER

Et bilde sier mer enn tusen ord?

HJEMMELAGD POTETGULL

Dette er rett og slett ge-ni-alt: hjemmelagd potetgull. Null fett, null olje, kun potet og salt (eventuelt et annet spennende krydder), og derfor - nesten kcal-fritt! Og hvordan lager man denne he...

FROKOSTPANNEKAKER

Frø (lin, sesam, gresskar, evt havregryn), egg, melk og salt utgjør denne deilige og sunne pannekaka som Marius min lagde til kveldsmat igår. Ikke hvetemel, ikke sukker, ikke smør! Og i og med at d...

UKE 2

Første uken i oktober er over, og det har gått fint!Uke 2 skal jeg trene mer. Trente bare 2 ganger forrige uke (volleyball og badminton på tirsdag og en dag med zumba). Denne uka satser jeg på MINI...

1500 KCAL...

Jeg har store planer om å gå ned et par-tre kg før desember og bryllupsreise, og bruker Vektklubb fra vg.no jevnlig. I følge deres sider må jeg belage meg på et dagsinntak på kcal på ca 1500 sådann...

VERDENS SUNNESTE OG BESTE DESSERT?

En dag Marius og jeg var på besøk hos to av våre yndlingsmennesker (Helgina), fikk vi servert en herlig forfriskende dessert. Nylagd sorbet-is! Mmm! Is lagd med kun frukt/bær, uten et eneste sukker...

NY MÅNED, NY UKE, NY DAG, NYE MULIGHETER!

I dag er det mandag 1. oktober, og en perfekt dag for å ta litt tak i hverdagslivet. De siste to månedene har vært katastrofale med tanke på kosthold og trening, og det har vel blitt litt mer enn é...

SØT ISTE - SWEET TEA

Jeghar bodd ett år i USA, nærmere bestemt i Mississippi, og der kom søt-te-dilla; det var nemlig alt de drakk. Søt-te er rett og slett vanlig Lipton Yellow Label Tea med masse sukker, serveres kald...

TIDENES FRUKT- OG GRØNNSAKSSJAPPE

Det er det jeg vil påstå at Torghandler'n på Strømmen Storsenter IKKE var da jeg jobbet der, men nå - OMG - forandringen er jo helt utrolig. OK, jeg har ikke vært der på 5 år, men uansett... Mamma ...

HØST = FÅR (I KÅL)

Nå er det høst, og matbutikkene er FULLE av lammekjøtt. Me like! Og noe jeg liker enda bedre er å bli invitert på får-i-kål-middag (da slipper jeg jo å lage det selv!). Og det har jeg Marius og jeg...

MMM RACLETTE...

På fredag var Marius og jeg, og Kjetil og Tone,bedt på middag til min nydelige venninne Helene. Her fikk vi servert raclette, og det er så DIGG! Kjøtt, grønnsaker, smelta ost, vin i glasset - fornø...

FLYPLASSMAT

Nå skal jeg straks ut å fly, og har forhåndsbestilt mat. Og jeg er en av de som faktisk syns flymat er DIGG. Gleder meg til å se hva jeg får, og i mellomtiden kooooser jeg meg med flyplassfrokost: ...

MMMMM PAI...

Her om dagen leste jeg en blogg der bloggern hadde lagd pai, og siden det har jeg generelt hatt litt lyst på pai. Altså, det var en løgn, jeg har hatt lyst på pai, og ikke NOE annet... Derfor beste...

VERDENS BESTE KVÆFJORDKAKE

Marius sin absolutt favorittkake er morens versjon av "Verdens beste", eller Kvæfjordkake, som den også kalles. I og med at jeg selv vet at "mammas kanelboller" er de aller beste kanelbollene som f...

DAGENS GJØR-FROKOST-SUNNERE-OG-BILLIGERE-TIPS

Bytt ut fet bacon med mager kokt skinke (eller annet skivet pålegg somkalkunskinke, kalkunfilet, strandaskinke, skivet okse- eller lammepålegg. Bruk fantasien!) Kokt skinke har ca 110 kcal per 100...

SUNN, GRØNN OG GOD PIZZA

Jeg er av de som syns det er UTROLIG KJEDELIG å elte deig, og som samtidig ELSKER pizza. Derfor var gleden stor da jeg kom over en oppskrift i et blad som beskrev en SUNN pizzadeig UTEN elting og k...

DIGG DESSERT

...også så enkel! Ta en boks Cottage Cheese... ...bland med en boks Vaniljekesam... (...eller vaniljeyoughurt...) ...bruk stavmikser og mosferske eller fryste bær sammen med sukrin...Og nyt e...
INGER H.

INGER H.

29, Oslo

Jeg er født og oppvokst i Lørenskog, og flyttet akkurat til Oslo med mannen min. Jeg jobber som flygeleder, reiser så mye jeg klarer, elsker god mat med fine venner, studerer pedagogikk og nyter livet! E-post: ingerpluss@hotmail.no Instagram: @trenieh

Kategorier

Arkiv

hits